Kostianvirran kyläänpääsee nyt rakentamaan myös minitaloja pienille tonteille sekä yhdistelemään tontteja isommiksi kokonaisuuksiksi!

Pälkäneen kunnanvaltuusto hyväksyi Kostianvirran kylän (toiselta nimeltään Roholan kaava-alue) kaavamuutokset. Osasta Roholan asemakaava-alueen korttelin nr. 289 tonteista, jotka sijaitsevat Pikkuniityn kotikorttelissa, muodostetaan minitaloalue. Luopioisissa suuren suosion saavuttaneen ViherKostialan pienten mutta vehreiden omakotitonttien malli tuodaan nyt myös Pälkäneen keskustaan.

Kaikille Kostianvirran kylän tonteille voi edelleen rakentaa aivan pienenkin talon, mutta pienempi tontti on vaikkapa yksinasuville tai pariskunnille näppärä ja helppohoitoinen ratkaisu! 500 neliön tontit myydään hintaan 20 euroa/m², eli tontti maksaa pyöreän kymppitonnin. Kaavakartan näet viereisessä kuvassa.

Myös isompia tontteja tarjolle

Valtuusto hyväksyi kokouksessaan myös sen, että Aurinkoniityllä sijaitsevien korttelin 488 neljä tonttia ja korttelin 483 tontit 1 ja 2 voidaan myydä myös yhdessä siten, että sama ostaja ostaa kaksi vierekkäistä tonttia. Toinen tontti myydään tällöin ilman rakentamisvelvoitetta ja yhdistetään kaupanteon yhteydessä toiseen tonttiin. Ostaja kuitenkaan ei voi myydä kumpaakaan tonttia rakentamattomana eteenpäin ilman Pälkäneen kunnan suostumusta.

Isommat tontit sopivat esimerkiksi omavaraishaaveilijoille tai useamman sukupolven taloudelle, kun talon yhteyteen on mahdollista saada paljon lisätilaa vaikkapa hyötykasvien viljelemiseen.