Pikkuniityn kortteli sijaitsee Pälkäneen keskustan tuntumassa, Kostianvirran kylässä, joka tunnetaan myös Roholan kaava-alueena. Pikkuniityn asuinalueen muodostavat seitsemän minitalotonttia sekä niitä reunustavat neljä isompaa tonttia.

Minitalot Pälkäneellä

Pikkuniityn minitalotontit ovat juurikin niille minitaloille, mummonmökeille tai muille pienille omakotitaloille sopivia, kompakteja ja edullisia 500 neliön tontteja. Isommat tontit Amiraalintien molemmin puolin ovat tilavia ja valoisia, noin 1200 neliön tontteja. Pienemmillä tonteilla on rakennusoikeutta 100m2 ja isommilla lähemmäs 300. Pikkuniitylle voit rakentaa mieleisesi kodin! Katso tontit ja hinnat Info-sivulta.

Naapurina Kostianvirta – nykyisyyttä ja historiaa

Aivan Pikkuniityn vieressä virtaa kaunis Kostianvirta, jonka rantaan pääset polkua pitkin. Polku jatkuu Lahti-Tampere -tien sillan ali suoraan Karhunmaan venerantaan ja frisbeegolf-radalle. Mitäpä, jos jatkossa veneelle ei tarvitsisi lähteäkään autolla?

Kostianvirran rannan alueella on myös mielenkiintoinen historia: Pälkäneen Kostianvirran taistelu käytiin lokakuussa vuonna 1713, osana Suurta Pohjan Sotaa. Taistelu oli siihen mennessä suurin Suomen maaperällä käyty taistelu, johon otti osaa vajaat 20 000 suomalaista, ruotsalaista ja venäläistä sotilasta. On todennäköistä, että Pikkuniitynkin tienoilla on leiritynyt sotaväkeä, vaikka varsinaiset taistelut käytiinkin vähän etelämpänä virran varrella.

Yhteydet kunnossa

Pälkäneen keskusta ja siten myös Pikkuniitty sijaitsee Tampere-Lahti -tien varrella – Pikkuniityltä lähtiessäsi olet isolla tiellä kahdessa minuutissa, ja siitä hurautat Tampereelle puolessa tunnissa, Hämeenlinnaan 40 minuutissa ja Helsinkiinkin vain noin tunnissa ja kolmessa vartissa. Lahteen menee reilu tunti.

Tiesitkö muuten, että Pälkäneellä on oma valokuituverkko? Kyllä vain – se on valmis ja se kattaa käytännössä koko kunnan. Myös kaikille Pikkuniityn tonteille saat kuidun valmiiksi rakennettuna kohtuuhintaan. Näin naapurien verkkoliikenne ei vaikuta sinun verkkosi nopeuteen, vaikka kaikki naapurit pelaisivat netissä tai etäkokoustaisivat samaan aikaan. Kuitu mahdollistaa jopa 1000 Mbit/sekunnissa sekä verkkoon että verkosta kotiin päin. Etätyöt tai kotitoimistosta käsin työskentelu onnistuu Pikkuniityllä erinomaisesti.

Rakenna sinäkin kotipesäsi Pälkäneelle - Pikkuniitylle!

Samassa paketissa talo, tontti ja valokuitu - Pikkuisen parempaa

Olemme räätälöineet Isokyrön talotehtaan kanssa Pikkuniityn tonteille kaksi valmista pientalopakettia. Pikkutupa (32 m2) ja Pikkupirtti (50 m2) talopaketteihin kuuluu käytännössä kaikki, mitä tarvitaan - perustustöistä pintoihin paikalle tuotuna ja asennettuna! Voiko pientalon hankinta enää helpommaksi muuttua?

 

Lue lisää

Pikkuniitylle asumaan?

Haluaisitko lisätietoja tonteista tai vaikka käydä paikan päällä tutustumassa alueeseen? Ota yhteyttä:

Elinvoimajohtaja

Sirkku Mäkelä

p. 050 521 5240

sirkku.makela [at] palkane.fi (sirkku[dot]makela[at]palkane[dot]fi)

Etsitkö tonttia, jolla toteuttaa itseäsi?

Aurinkoniityn isoille ja kauniille tonteille mahtuu punainen tupa ja perunamaa. Omannäköistä elämää Pälkäneellä:

Lue lisää Aurinkoniityn tonteista