Kostia Areena on Vuoden liikuntapaikka 2019!

Palkinnon antoivat Opetus- ja kulttuuriministeriön rakennusneuvos Erja Metsäranta ja Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksikön päällikkö Ismo Myllyaho Tampereen Sportec-messujen yhteydessä. Vuosittainen tunnustus jaettiin jo viidennentoista kerran.

-Kostia Areenan myötä Pälkäne sai kauan kaipaamansa liikuntakeskuksen. Keskelle kylää kirjaston ja koulujen läheisyyteen rakennettu areena on myös osaltaan luomassa kuntalaisten yhteistä olohuonetta. Suunnittelussa on panostettu saavutettavuuteen sekä yhdenvertaisuuteen ja esteettömyyteen, ja nämä seikat myös toteutuivat rakentamisessa, rakennusneuvos Erja Metsäranta sanoi haastattelussa.

Paikallislehti Sydän-Hämeen Lehteen haastateltu Pälkäneen kunnanhallituksen puheenjohtaja Eero Laesterä iloitsee: "Palkinto on kunnianosoitus Pälkäneelle. Tunnustus on osoitus siitä, että pienikin voi päästä eteenpäin, kun uskalletaan toteuttaa vuosikymmenten haaveet. Areenalla on iso vaikutus kunnan ja kunnan kumppanuustoimijan Luja-Lukon liikunnan arkeen: areenan suunnittelussa otettiin huomioon myös kasvavan seuran laajenevat ja monipuolistuvat sisäliikunnan tarpeet. Harvassa pienessä kunnassa on saman katon alla mahdollisuus pelata koripalloa ja lentopalloa sekä salibandya ja futsalia."

Vuoden liikuntapaikka -palkinnolla nostetaan esille erikoisosaamista vaativan liikuntapaikkarakentamisen merkitystä, arvoa ja tietoisuutta siitä.

Kostian kylässä asuessa Kostia Areena pysyykin varmasti tietoisuudessa - onhan se aivan tien toisella puolella, näkyvillä ja ihan kävelymatkan päässä!

Lue lisää: Sydän-Hämeen Lehti ja Kuntatekniikka.